Googles grønne ruter viser resultater

Google kom sidste år med forslag til grønnere ruter, når deres brugere planlagde ruter i Google Maps.

Og nu kan man se resultaterne af initiativet, som Google Danmarks kommunikationschef, Jesper Vangkilde, skriver om på Linkedin.

Googles brugere er blevet anbefalet de mindst benzinforbrugende og CO2-udledende ruter, og i Canada og USA er der blevet rejst 138 millioner kilometer ad de grønne ruter. Det betyder en besparet udledning af CO2 på omkring 500.000 tons. Ifølge Jesper vangkilde svarer det til, at man cirka har fjernet 100.000 biler fra vejene.

Senere i år kommer initiativet også til Europa.

Inden for turisme og transport har vi også set andre initiativer, som eksempelvis hos Momondo, hvor man kan få vist de mindst CO2-udledende rejser. Du kan se muligheden øverst til højre for midten på screendumpet lige her:

Initiativer til og efterspørgslen på grønne løsninger er blevet et vigtigt emne i den tid, vi lever i. Løsningerne kommer i vidt forskellige størrelsesordner, hvor det fra (for)brugernes synspunkt kan hjælpe dem i mål med mere eller mindre idealistiske holdninger til grøn omstilling med både små handlinger – som det tit ses – eller større handlinger, der er mere omsiggribende.

Alt sammen balanceret mellem forbrugerbehov, reguleringen der kan hjælpe den grønne omstilling på vej – med blandt andet økonomiske incitamenter – og så den innovation og de løsninger, som aktører giver os, eksempelvis som det ses i indlægget her.

Tankestarter:
Hvad gør du for at hjælpe din målgruppe til at tage grønnere valg?

Kilde:
Linkedin